EGRI HÍRHATÁR - Nyugodtan viszkizhet?

EGRI HÍRHATÁR
   
 2019.05.19.
 Vasárnap
Ma Ivó, Milán napja van.
Holnap Bernát, Felícia napja lesz.
   EUR árfolyam
   325,19 Ft
   CHF árfolyam
   288,37 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2012. 01. 31. 06:38     


Nyugodtan viszkizhet?
Ambrus Attila 12 évet töltött rácsok mögött. Életéről könyv jelent meg. A börtönben érettségit, diplomát szerzett, nyelvet és szakmát tanult.

Ambrus Attila 12 évet töltött rácsok mögött. Életéről könyv jelent meg. A börtönben érettségit, diplomát szerzett, nyelvet és szakmát tanult - ennyivel biztosan gazdagabb lett a Viszkis rablóként emlegetett hajdani hokikapus az elmúlt években.

 

Eredetileg 17 évre szólt a büntetése, de jó magaviselete miatt idő előtt távozhatott. Január 31.-én, éjjel 3 óra körül lépett ki a sátoraljaújhelyi börtön kapuján.

 


Stábok, újságírók, érdeklődök várakoztak a hidegben, hogy láthassák távozását, ám Ambrus alighogy megjelent, sietve beszállt egy sárga furgonba és távozott a helyszínről.


Ügyvédje szerint Ambrus Attila sok elítélttel ellentétben jól tűrte a bezártságot. Komolyabb betegsége az évek alatt nem volt, és ha tehette, igyekezett minél hasznosabban eltölteni az idejét. Olvasott, tanult - így tartotta frissen elméjét.


Felvetődik a kérdés, hogyan tud majd visszailleszkedni a társadalomba, hogy bírja majd a hirtelen rátörő zúdult szabadságot. Pszichológusok szerint ez sokaknak komoly problémákat jelent, mivel tudják: megbélyegzettek. A Viszkis esete ennél speciálisabb, hiszen olyan emberről van szó, akinek jó darabig minden apró mozdulatát hatalmas érdeklődés követi majd. Bilkei Pál, kriminálpszichológus szerint Ambrus Attila éppen ettől fél a legjobban…

 

 

Tiltakozás, kétségbeesés, elfogadás - ezeken a fázisokon mennek keresztül azok, akiket hosszabb időre lecsuknak. Bilkei Pál szerint ugyanezek a szakaszok kerülnek elő a szabaduláskor is. A kriminálpszichológus állítja: a szabadságot bizony szokni kell.


A Viszkis tisztában van vele, hogy nem lesz egyszerű dolga, hiszen lépten-nyomon emberek állítják majd meg és kamerák követik majd minden lépését. Bilkei szerint a legjobb megoldást a magány jelentheti, legalább néhány hétig, amíg visszarázódik a kinti életbe. Egy-két számára fontos ember, csend és például egy tanya, aztán szépen, fokozatosan hozzászokni a többihez. A kriminálpszichológus szerint, ha Ambrus nem így tesz, az idegei felmondhatják a szolgálatot.


Ambrusra persze több televízió és magazin is vadászik, mindenki meg akarja szólaltatni. Magas árat is fizetnének az első interjúért, de erre egy viszonylag új jogszabály miatt nincs lehetőség: elítélt a szabadulása után sem kérhet pénzt nyilatkozatért. A férfi ügyvédje, Magyar György szerint álságos dolog ez a rendelkezés, hiszen az így kapott összeg finoman szólva sem jönne rosszul Ambrus Attilának tekintve, hogy 196 millió forintot kell visszafizetnie azoknak a bankoknak, amelyeket korábban kifosztott.


Mindezek ellenére úgy tudni, a Viszkis első útja a köztévéhez vezet, ahol Fábry Sándornak ad majd interjút a modern kor Rózsa Sándora.

 Forrás:hir24.hu

 További hírek

  Válás, változás és elválás hatása a gyermekre
2019. 05. 19. 09:46 hirhatar.hu
  Honnan merítsünk ötletet egyedi telefontokhoz?
2019. 05. 18. 15:07 hirhatar.hu
  Toplistás termékek a The Body Shop kínálatában
2019. 05. 18. 15:07 hirhatar.hu
  Aljasan tudatos cinizmussal nyilatkozott Kövér hidegen a melegekről
2019. 05. 17. 12:04 hirhatar.hu
  Tiborcz „aktját” is letiltotta a Facebook
2019. 05. 17. 12:04 hirhatar.hu
  Orbán ötmilliárdot tol csendben a látványpékség TEK zsebébe
2019. 05. 17. 09:56 hirhatar.hu
  Kormánykampány sültbolondoknak – légy hazafi, rettegj a migránshordáktól
2019. 05. 16. 18:01 hirhatar.hu
  Ajtót mutatott az RTL a nemzeti radikális (lánykori nevén neonáci) mozgolódás reklámkampányának
2019. 05. 16. 17:30 hirhatar.hu
  Kubatov helyi monstrevállalkozót indít Botkára Szegeden
2019. 05. 16. 17:01 hirhatar.hu
  Milyen jelentése van a karikagyűrűnek és honnan származik?
2019. 05. 16. 15:00 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport