. Ma Ervin napja van.
Pierrot Egerben
2011-05-19 20:35:49
Pierrot Egerben

Pierrot Egerben

Az Országos Turisztika sajtónap keretein belül május 18-án városunk vendégül látta a zenész, producer, játékfejlesztő Pierrot, hogy legújabb játékáról mesélhessen, mely a Kaland és játék elnevezést kapta.

 

A művészről kevesen tudják, amellett, hogy zenészként, producerként, szerzőként évtizedekig jelen volt a hazai zenei iparban, közel tíz éve a játékfejlesztéssel, interaktív programok megalkotásával is foglalkozik.

 

2006 őszén készült el a Jumurdzsák gyűrűje című ismeretterjesztő játék Egerről, melyben Jonathan Hunt újságíró történetét és kalandozásait ismerhették meg a játék résztvevői. Miközben a játékosok folyamatosan megismerik a város emlékeit, látványosságait, történelmét, tanulnak nevezetes szülötteiről, vívmányiról, az apró kirakós-elemekből összeáll előttük egy történet. A rejtély megfejtéséhez vezető úton befogadóbbá válnak az információk iránt, azokat jobban magukévá teszik, így a városba való visszatérés esélye is nő.


Pierrot elmondta, a játék megalkotása alatt szeretett bele kicsiny városunkba, ezért úgy döntött, újabb interaktív túrával lepi meg az egrieket és az Egerbe látogatókat. Pierrot most azért érkezett városunkba, hogy bemutassa legújabb városismereti vetélkedőjét, ami ugyancsak Egerhez kötődik. Egy kis doboz rejti azokat a feladatokat, amelyeket egy turistának egri látogatása során teljesítenie kell. A korábban már jól ismert Jonatan Hunt kéri fel játékosát, hogy a kártyák utasításai mentén haladva ismerje meg Eger városát és legfőbb nevezetességeit.

 

Pierrot kérdésemre elmondta, hogy a hazai zenei élet hanyatlása vezette őt ahhoz, hogy- ahogy ő fogalmazott: „a gitárt a szögre akasztotta”- egy egészen új és izgalmas területen kipróbálhassa magát. Korábban megjelent még két játéka, az AGON - A rejtélyes kódex trilógia illetve az AGON - Toledo: az elveszett kard.

Pierrot szerint ez a játék egyfajta élményturizmus megalapozója. A tervek szerint a Kaland és játék vetélkedőt a jövőben más városok számára is elkészülhet.

 

Bajzát Brigitta

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei le...
Bővebben >>