. Ma Ervin napja van.
Milyen magasra célszerű felszerelni a szén-monoxid érzékelőt?
2021-02-15 19:54:01
Milyen magasra célszerű felszerelni a szén-monoxid érzékelőt?

Milyen magasra célszerű felszerelni a szén-monoxid érzékelőt?

A cikkben pontosan erre fogunk választ adni, kiemelve egyúttal a szén-monoxid érzékelő alkalmazásával kapcsolatos egyéb gyakorlati tippeket és életmentő tanácsokat.

 

Amiért egyáltalán nem mindegy, mennyire magasra szereljük fel a szén-monoxid érzékelőt

 

A leginkább javasolt tartomány valahol 180 és 240 centiméter között húzódik. Ebben a magasságban lesz a legtöbb esélye annak, hogy a szén-monoxid érzékelő tényleges védelmet legyen képes nyújtani a nemkívánatos gázok belégzése ellen.

 

Hogy miért pont a 180-240 centiméter az optimális? Egyrészt jellemzően ebben a tartományban lélegzünk mi magunk is. Másrészt kalkulálni kell azzal is, hogy a szén-monoxid alapvetően könnyebb a levegőnél, úgyhogy valamivel fölé kell számolni az alapból gondolt értéknek.

 

A magasság mellett a következő tényezőkre érdemes figyelni a szén-monoxid érzékelő szerelésekor

 

Kiemelten fontos tényezőnek számít az is, hogy melyik helyiségekben, illetve hogyan szereljük fel magát a szén-monoxid érzékelőt.

 

Leginkább azokban a helyiségekben javasolt értelemszerűen maga a használat, ahol a családtagok viszonylag sok időt töltenek, adott esetben ott is alszanak.

 

Mindezen felül az sem mindegy, hogy a készülék a lehetséges szén-monoxid forrásoktól milyen távolságra kap helyet. Ezzel kapcsolatban az általános szakvélemény szerint minimum a három méteres távolságot célszerű kialakítani.

 

Amennyiben ezekre a tényezőkre sikerül ténylegesen odafigyelni, akkor komoly esély lehet a szén-monoxid érzékelő rendeltetésszerű és hibátlan működésére. Persze sosem lehetünk elég óvatosak, úgyhogy igény szerint tovább emelhetjük a készülékek hatásfokát.

 

További hasznos tanácsok, hogy a szén-monoxid érzékelő tényleg hatékonyan tegye a dolgát

 

Egyfajta íratlan szabályként nem árt észben tartani, hogy kizárólag ismert és megbízható márkanévvel ellátott szén-monoxid érzékelőt javasolt csak beszerezni és használni. Ellenkező esetben indokolatlanul is kockázatos lehet a nem éppen a minőségéről híres modell alkalmazása.

 

Ha pedig a lehető legbiztosabb megoldást keressük, akkor célszerű lesz egyszerre több szén-monoxid érzékelőt is bevetni. Vagyis ha adott esetben az egyik készülék bármilyen hiba folytán nem is jelez, a másik még akkor is figyelmeztethet a fennálló veszélyhelyzetre.

Hogyha a saját magunk testi épsége mellett a szeretteink és családtagjaink védelmére gondolunk, akkor nem is lehet kérdés, a szén-monoxiddal szembeni eredményes védekezés megér mindenféle plusz erőfeszítést.

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei le...
Bővebben >>