. Ma Friderika napja van.
I. Erdészeti Nyílt Nap az Érsekkertben
2011-09-02 20:50:41
I. Erdészeti Nyílt Nap az Érsekkertben

I. Erdészeti Nyílt Nap az Érsekkertben

„2011 az erdők nemzetközi éve”- ebből az alkalomból tartotta meg az I. Erdészeti Nyílt Napot Egerben, az Érsekkerti Zenepavilonnál az Egererdő Zrt. A rendezvényen dr. Jung László, az Egererdő Zrt. vezérigazgatója és Habis László, Eger polgármestere mondott köszöntőt.

  

 

Az országban és az Egererdő Zrt. életében is első rendezvény a mai” – mondta köszöntőjében, dr. Jung László, az Egererdő Zrt. vezérigazgatója. Hangsúlyozta továbbá, hogy az erdők létfontosságú területek az emberiség és az élővilág számára, majd felhívta a figyelmet az erdészeti tevékenység fontosságára. Az Egererdő Zrt. a Mátrában, a Bükk nyugati részében, a Hevesi területen gazdálkodik elnyúlva az Alföld északi részéig, így közel 72 hektáron végzi a feladatait. Ezek a feladatok főként az erdő és a vadgazdálkodás, de emellett a közjóléti feladatok is. Egy újfajta kapcsolat kialakítására törekednek, mely az óvodás és iskolás gyermekeket célozza meg s természetesen ezáltal a felnőtteket is. A rendezvényen szakemberek által bemutatásra kerültek, sátranként, az erdei állat – és növényvilág egyedei, s az is, hogy a szakemberek milyen módszerekkel mérik be az erdőállományt, a fa felhasználás sokszínűségével is megismerkedhettek a résztvevők, hiszen „a fa elkísér a bölcsőtől a koporsóig”- idézte a régi mondást dr. Jung László, az Egererdő Zrt. vezérigazgatója. Az idelátogatók bepillanthatnak a vadgazdálkodás rejtelmeibe, s az erdőben való tájékozódásról is képet kaphattak.


 

Habis László polgármester nagyszerű kezdeményezésnek tartotta a Nyílt Napot, s egyben figyelemfelhívásnak is, a gyerekek és mindenki számára, hogy az erdő létfontosságú az életünkben. Kiemelte, hogy az erdészi munka a tekintélyes szakmák közé tartozik, valamint, hogy a magyar erdészek tudása, tapasztalata nagyon fontos számunkra.


Ezt követően elültették az Érsekkertben az év fáját, mely ebben az évben a tiszafa lett, érdekessége, hogy nevével ellentétben a Tiszához nincsen köze s hogy a Bükkben és a Bakonyban található állományban.

 

A rendezvény késő délutánig tartott, ahol 9 állomáson várták az erdőmérnökök az érdeklődőket. Nemes Róbert és Peterdi Gábor képei itt tekinthetőek meg.

 

További híreink
Mészáros moteljében monokinizve sokkol az erdélyi tornászmúltú énekesnő
Új szintet lépett a fidesznyik kultúrmunkások hűségnyilatkozata – kár, hogy már 50 fölött. De azért, hej...
2019-07-26 11:35:40, Hírek, Környezetünk Bővebben
Emlékbankjegyet bocsátottak ki Csehországban a 80 éves Karel Gott tiszteletére
Zéró euró névértékű emlékbankjegyet bocsátottak ki Csehországban a 80. születésnapját ünneplő Karel Gott tiszteletére.
2019-07-23 11:40:12, Hírek, Környezetünk Bővebben
Demcsák Zsuzsa visszaesőként három évig nem vezethet
Megszületett az ítélet Demcsák Zsuzsa újabb ittas vezetési ügyében. Visszaesőként három évig nem ülhet a volán mögé.
2019-07-14 10:27:38, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Onnan kapott léket a történelemformáló Mária, ahonnan a legkevésbé várta: a saját fészkéből. Sőt. Kiderült, ho...
Bővebben >>