. Ma Rafael napja van.
I. Erdészeti Nyílt Nap az Érsekkertben
2011-09-02 20:50:41
I. Erdészeti Nyílt Nap az Érsekkertben

I. Erdészeti Nyílt Nap az Érsekkertben

„2011 az erdők nemzetközi éve”- ebből az alkalomból tartotta meg az I. Erdészeti Nyílt Napot Egerben, az Érsekkerti Zenepavilonnál az Egererdő Zrt. A rendezvényen dr. Jung László, az Egererdő Zrt. vezérigazgatója és Habis László, Eger polgármestere mondott köszöntőt.

  

 

Az országban és az Egererdő Zrt. életében is első rendezvény a mai” – mondta köszöntőjében, dr. Jung László, az Egererdő Zrt. vezérigazgatója. Hangsúlyozta továbbá, hogy az erdők létfontosságú területek az emberiség és az élővilág számára, majd felhívta a figyelmet az erdészeti tevékenység fontosságára. Az Egererdő Zrt. a Mátrában, a Bükk nyugati részében, a Hevesi területen gazdálkodik elnyúlva az Alföld északi részéig, így közel 72 hektáron végzi a feladatait. Ezek a feladatok főként az erdő és a vadgazdálkodás, de emellett a közjóléti feladatok is. Egy újfajta kapcsolat kialakítására törekednek, mely az óvodás és iskolás gyermekeket célozza meg s természetesen ezáltal a felnőtteket is. A rendezvényen szakemberek által bemutatásra kerültek, sátranként, az erdei állat – és növényvilág egyedei, s az is, hogy a szakemberek milyen módszerekkel mérik be az erdőállományt, a fa felhasználás sokszínűségével is megismerkedhettek a résztvevők, hiszen „a fa elkísér a bölcsőtől a koporsóig”- idézte a régi mondást dr. Jung László, az Egererdő Zrt. vezérigazgatója. Az idelátogatók bepillanthatnak a vadgazdálkodás rejtelmeibe, s az erdőben való tájékozódásról is képet kaphattak.


 

Habis László polgármester nagyszerű kezdeményezésnek tartotta a Nyílt Napot, s egyben figyelemfelhívásnak is, a gyerekek és mindenki számára, hogy az erdő létfontosságú az életünkben. Kiemelte, hogy az erdészi munka a tekintélyes szakmák közé tartozik, valamint, hogy a magyar erdészek tudása, tapasztalata nagyon fontos számunkra.


Ezt követően elültették az Érsekkertben az év fáját, mely ebben az évben a tiszafa lett, érdekessége, hogy nevével ellentétben a Tiszához nincsen köze s hogy a Bükkben és a Bakonyban található állományban.

 

A rendezvény késő délutánig tartott, ahol 9 állomáson várták az erdőmérnökök az érdeklődőket. Nemes Róbert és Peterdi Gábor képei itt tekinthetőek meg.

 

További híreink
A valaha volt és napjaink legnagyobb dömperei
A legnagyobb dömper, mint fogalom egy elég nehezen behatárolható dolog. Hiszen össze kell hasonlítani az összes létezőt, a már nem üzemelőktől a még nem üzembe helyezett ...
2019-05-28 11:37:16, Hírek, Környezetünk Bővebben
Válás, változás és elválás hatása a gyermekre
Az egészségesen fejlődő gyermek ahogy cseperedik, szeretne önállóvá válni, elindulni a felfedezőútra. Saját döntése az elválás a szülőtől. De jönnek a bölcsődei és/vagy a...
2019-05-19 09:46:34, Hírek, Környezetünk Bővebben
Honnan merítsünk ötletet egyedi telefontokhoz?
Amikor egyedi tok tervezésébe kezdünk, a legjobb, ha rengeteg ötletünk van, ami mind megvalósításra vár. Persze az is előfordulhat, hogy ajándékba szánjuk, de elképzelésü...
2019-05-18 15:07:27, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
10 év után nem választották újra az Európai Néppárti frakció alelnökének Szájer Józsefet, a Fidesz EP-képvisel...
Bővebben >>