. Ma Zita napja van.
I. Erdészeti Nyílt Nap az Érsekkertben
2011-09-02 20:50:41
I. Erdészeti Nyílt Nap az Érsekkertben

I. Erdészeti Nyílt Nap az Érsekkertben

„2011 az erdők nemzetközi éve”- ebből az alkalomból tartotta meg az I. Erdészeti Nyílt Napot Egerben, az Érsekkerti Zenepavilonnál az Egererdő Zrt. A rendezvényen dr. Jung László, az Egererdő Zrt. vezérigazgatója és Habis László, Eger polgármestere mondott köszöntőt.

 



 

 

Az országban és az Egererdő Zrt. életében is első rendezvény a mai” – mondta köszöntőjében, dr. Jung László, az Egererdő Zrt. vezérigazgatója. Hangsúlyozta továbbá, hogy az erdők létfontosságú területek az emberiség és az élővilág számára, majd felhívta a figyelmet az erdészeti tevékenység fontosságára. Az Egererdő Zrt. a Mátrában, a Bükk nyugati részében, a Hevesi területen gazdálkodik elnyúlva az Alföld északi részéig, így közel 72 hektáron végzi a feladatait. Ezek a feladatok főként az erdő és a vadgazdálkodás, de emellett a közjóléti feladatok is. Egy újfajta kapcsolat kialakítására törekednek, mely az óvodás és iskolás gyermekeket célozza meg s természetesen ezáltal a felnőtteket is. A rendezvényen szakemberek által bemutatásra kerültek, sátranként, az erdei állat – és növényvilág egyedei, s az is, hogy a szakemberek milyen módszerekkel mérik be az erdőállományt, a fa felhasználás sokszínűségével is megismerkedhettek a résztvevők, hiszen „a fa elkísér a bölcsőtől a koporsóig”- idézte a régi mondást dr. Jung László, az Egererdő Zrt. vezérigazgatója. Az idelátogatók bepillanthatnak a vadgazdálkodás rejtelmeibe, s az erdőben való tájékozódásról is képet kaphattak.


 

Habis László polgármester nagyszerű kezdeményezésnek tartotta a Nyílt Napot, s egyben figyelemfelhívásnak is, a gyerekek és mindenki számára, hogy az erdő létfontosságú az életünkben. Kiemelte, hogy az erdészi munka a tekintélyes szakmák közé tartozik, valamint, hogy a magyar erdészek tudása, tapasztalata nagyon fontos számunkra.


Ezt követően elültették az Érsekkertben az év fáját, mely ebben az évben a tiszafa lett, érdekessége, hogy nevével ellentétben a Tiszához nincsen köze s hogy a Bükkben és a Bakonyban található állományban.

 

A rendezvény késő délutánig tartott, ahol 9 állomáson várták az erdőmérnökök az érdeklődőket. Nemes Róbert és Peterdi Gábor képei itt tekinthetőek meg.

 

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei le...
Bővebben >>