. Ma Ervin napja van.
Az Andrássy jubileumi ünnepe
2011-10-23 06:07:31
Az Andrássy jubileumi ünnepe

Az Andrássy jubileumi ünnepe

1921. októberében, éppen kilencven éve kezdte meg működését a mai nevén Andrássy György Közgazdasági Szakközépiskolaként ismert egri oktatási intézmény. Ezt ünnepelték különösen színvonalas emlékműsorukkal pénteken a Hotel Eger & Park épületében.

 

 

 

 

 

 

Az akkor mindössze 31 tanulóval induló iskola mára a város egyik legnagyobb, legismertebb és legsikeresebb oktatási intézménye lett. Az elmúlt - egy emberélethez mérten is tiszteletre méltó hosszúságú - évtizedek megünneplésére színvonalas ünnepséggel készült az iskola.

 

Előbb a Klapka utcában lévő épületben tartottak megemlékezést, ahol az iskola régi-új címerét mutatták be, majd az ünneplők átvonultak a Hotel Eger & Parkba, ahol Rozmán Éva igazgatónő és Habis László polgármester, valamint egykori tanárok és diákok köszöntötték a valamikori kollégákat, barátokat, az iskola mai diákjait és szép számmal megjelenő prominens személyeket. A rendkívül színes, zenés, táncos programban fellépett Dremmel Nóra és Koczka Blanka, akik magyar népdalokat adtak elő furulyakísérettel, majd Kisari Zalán szavalta el Kosztolányi Dezső versét. A programot tovább színesítette Pitlu Gergő zongorajátéka, Fónagy Anna és Balogh Gergő zenei blokkja, valamint a Papp Katalin által színre vitt Gárdonyi emlékének adózó kis jelenet a Diákszínpad előadásában.

 

Az Andrássy az ünnepi alkalomra új zászlót kapott, amit Geda Andrea és Sipos Gergő nyújtott ás az igazgatónőnek, valamint a diákságot jelképező Somlyai Zitának és Molnár Gábornak. Az új zászlóra az intézmény egykori és jelenlegi tanárai és diákjai tűztek díszítő szalagot. A rendezvényen köszöntötték az iskola legidősebb pedagógusát és diákját, dr. Farkas Andrásnét és Farkas Editet, majd - Habis László polgármester és Orosz Ibolya képviselő aszzony közreműködésével - átadták a Dr. Óriás Nándor jubileumi emlékérmet, illetve az Andrássy-emlékérmet is.

 

A rendezvényen részt vett az iskola belgiumi partnerintézménye nevében Robert Conings, aki egy kétdimenziós QR vonalkóddal ellátott ünnepi pólót adott ajándékba az intézményvezetőnek. Hogy mi volt a kódolt üzenet? Erre és még sok másra is fény derül az alábbi videóban:

 

Az Egri Hírhatár Youtube HD minőséget használ.

A teljes élményhez kattintson lejátszáskor a 360p feliratra és válassza a 720p HD-t.

Érdemes a jobb alsó sarokban lévő nyilakkal teljes képernyőre nagyítani a képet.

 

Az ünnepséget a Kerekes Band műsora újabb tetőpontra emelte, majd a házigazdák ünnepi fogadással kedveskedtek a vendégeiknek. Nemes Róbert képei itt tekinthetőek meg.


Peterdi Gábor

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tű...
Bővebben >>