. Ma Ervin napja van.
A Dobó csapata diadalmaskodott
2011-11-12 08:52:35
A Dobó csapata diadalmaskodott

A Dobó csapata diadalmaskodott

A Megyeháza több alkalommal adott már otthont az Európai Unióval kapcsolatos iskolai vetélkedőknek. A pénteken megtartott „Elnököltünk” című országos középiskolai verseny észak-magyarországi regionális döntője annyiban volt más, hogy az Európai Unió Tanácsának Magyar Elnökségéhez kapcsolódott.

 

 

 

 

 

A tíz csapat részvételével lebonyolított vetélkedőn köszöntőjében Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke elmondta: nem volt egyszerű feladat az idei első fél évben ellátni az EU soros elnökségét, de helyt álltunk, fontos integrációs lépéseket tettünk. Az elnökség ránk irányította a világ figyelmét, Magyarország megmutathatta magát. Most a versenyzők előtt is megnyílik a lehetőség, hogy megmutathassák, mit tudnak az unióról. Az elnök gratulált minden csapatnak, amelyik eljutott a regionális döntőig, s kiemelte: bízik abban, hogy az országos döntő első három helyezettje között lesznek Heves megyeiek is, akik elutazhatnak a jutalomútra Brüsszelbe.

 

 

Az Egri Hírhatár Youtube HD minőséget használ.

A teljes élményhez kattintson lejátszáskor a 360p feliratra és válassza a 720p HD-t.

Érdemes a jobb alsó sarokban lévő nyilakkal teljes képernyőre nagyítani a képet.

 

 

A vetélkedőn végül az egri Dobó Gimnázium csapata (Luzsi Anna, Luzsi Kata, Sipos Réka, Tóth Kata, felkészítő tanáruk dr. Veresné Kis Krisztina) győzött. A második a szintén egri Neumann János Gimnázium és Szakközépiskola, míg a harmadik a salgótarjáni Bólyai János Gimnázium együttese.

 

 

Az első két helyezett vesz részt a decemberi, kecskeméti országos döntőn, mert már most látszik, hogy a három legjobb második helyezett csapat között lesz a Neumann csapata is. (Az országos döntőre a hét regionális döntő nyertese és a három legjobb második helyezett jut el) - zárul a sajtóközlemény. Peterdi Gábor képei.


További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szór...
Bővebben >>