EGRI HÍRHATÁR - Megmérkőztek megyénk tűzoltói

EGRI HÍRHATÁR
   
 2018.12.11.
 Kedd
Ma Árpád napja van.
Holnap Gabriella napja lesz.
   EUR árfolyam
   323,44 Ft
   CHF árfolyam
   287,97 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 05. 14. 18:13     


Megmérkőztek megyénk tűzoltói
Az egriek diadalmaskodtak!

Május 14-én a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a tűzoltási és műszaki mentés területen dolgozó állomány részére megrendezte a III. Heves Megyei Tűzoltó Szakmai Versenyt.A vetélkedő a mentő tűzvédelemben tevékenykedő állomány elméleti és gyakorlati felkészültségét hivatott szinten tartani, illetve fejleszteni. Az immáron már hagyománnyá vált versenyen az egri, a gyöngyösi és hatvani tűzoltók vettek részt.

A rendezvény megnyitóján Plachi Péter mk. tű. alezredes, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettese köszöntötte a megjelent tűzoltókat, és minden résztvevőnek sikeres versenyzést kívánt. Ezután Mérai Péter tű. őrnagy, tűzoltósági főfelügyelő ismertette a verseny főbb mozzanatait a csapatok vezetőivel, kiemelte, hogy a tűzoltóknak immáron polgári védelmi és iparbiztonsági feladatokat is meg kell majd oldaniuk. Ezt követően vette kezdetét a megmérettetés, melynek első állomása egy elméleti teszt volt. Az irányítói, a beosztotti és a gépjárművezetői állomány is más-más kérdéseket kapott.

Az indulási sorrend alapján a hatvaniak, az egriek, majd a gyöngyösiek hajtották végre a komplex mentési feladatokat.

 

 

A gépjárművezetők egy rutinpályán mutatták be vezetéstechnikai képességeiket egy tűzoltó gépjárműfecskendőn. A rajt ponttól indulva szlalomozni kellett a gépjárművel, majd a végén lévő oszlopot úgy kellet érinteni, hogy a rajta lévő labda ne essen le. Majd szlalomoztak hátra, párhuzamosan és merőlegesen parkoltak, emelkedőre hajtottak és egy Y- fordulást követően már a második feladathoz érkeztek. Itt egy személygépkocsi és egy veszélyes anyagot szállító teherautó összeütközött. A gépjármű alá egy személy beszorult, akit egy különleges emelőpárna segítségével kellett kimenteni. A teherautónál feszítő-vágó segítségével emeltek ki egy sérültet az egységek, majd ezen kívül még veszélyes anyagot is be kellett azonosítani. A harmadik állomásnál egy útakadályt kellett megszüntetni.  A továbbjutást akadályozó faoszlopból két darab öt centiméternyi darabot vágtak le.

A következő feladatnál a feltételezés szerint egy személy kirándulás közben eltévedt. A rendőrséget mobiltelefonon értesítette, majd a készüléke lemerült.  A meghatározott területen az eltűnt személyt kellett megtalálni, amelyet egy doboz helyettesített. A doboz egy következő feladatot rejtett, amely egy árvízi védekezés volt. Homokzsákok segítségével a szivattyúház bejáratát kellett megvédeni a beömlő víztől. Az utolsó állomáson egy többszintes épületben tűz keletkezett, amelyben egy személy bent tartózkodott, illetve a tűz egy propán-bután gázpalackot is veszélyeztetett. A bejáratnál elhelyezett fémtárgyból egy öt centiméternyi darabot kellett levágni motoros roncsvágó segítségével. Az épület emeleti részeire, csak létrán keresztül lehetett feljutni, hiszen a feltételezés szerint a természetes feljárók megsérültek. A sérült személyt hármas hurokkal kellett kimenteni és biztonságos helyre szállítani. A tűzoltók sugarat szereltek, majd pedig két hatvan literes kannát töltöttek tele vízzel.

Az időeredmények és a végrehajtott feladatok szakszerűségének értékelését követően a versenyen az alábbi eredmények születtek:

  1. Egri Hivatásos Tűzoltóparancsnokság
  2. Gyöngyösi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság
  3. Hatvani Hivatásos Tűzoltóparancsnokság

Az egri tűzoltók képviselik majd megyénket az országrészi selejtezőn.

 


További hírek

  Visszafordultak az Auróra ágyúi, de megmagyarázzuk
2018. 12. 10. 14:43 hirhatar.hu
  Nem hajlandó Orbánnal együtt emlékezni Antallra az ex-MDF oszlopos tagja
2018. 12. 10. 14:43 hirhatar.hu
  De most őszintén: Mi lett volna, ha betörnek az Országházba a tüntetők...?
2018. 12. 09. 18:00 hirhatar.hu
  Polt politikamentesen dolgozik, tuti – ő mondta
2018. 12. 09. 17:30 hirhatar.hu
  Semmi sem számít: Megfagyott egy idős ember Ferencvárosban
2018. 12. 09. 13:03 hirhatar.hu
  Schobert Norbert kérjen bocsánatot az egész országtól...!
2018. 12. 08. 16:21 hirhatar.hu
  Betörtek a Kossuth térre a szakszervezeti tüntetők
2018. 12. 08. 16:14 hirhatar.hu
  Lázár reagált a cikkünkre – mindent tagad
2018. 12. 08. 14:30 hirhatar.hu
  Végleges: Elviszik a Nagy Imre-szobrot a Vértanúk teréről
2018. 12. 07. 18:21 hirhatar.hu
  Tragikusan korán elhunyt az országgyűlés egyetlen kerekesszékes képviselője
2018. 12. 07. 17:01 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport