EGRI HÍRHATÁR - Megmérkőztek megyénk tűzoltói

EGRI HÍRHATÁR
   
 2019.05.19.
 Vasárnap
Ma Ivó, Milán napja van.
Holnap Bernát, Felícia napja lesz.
   EUR árfolyam
   325,19 Ft
   CHF árfolyam
   288,37 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 05. 14. 18:13     


Megmérkőztek megyénk tűzoltói
Az egriek diadalmaskodtak!

Május 14-én a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a tűzoltási és műszaki mentés területen dolgozó állomány részére megrendezte a III. Heves Megyei Tűzoltó Szakmai Versenyt.A vetélkedő a mentő tűzvédelemben tevékenykedő állomány elméleti és gyakorlati felkészültségét hivatott szinten tartani, illetve fejleszteni. Az immáron már hagyománnyá vált versenyen az egri, a gyöngyösi és hatvani tűzoltók vettek részt.

A rendezvény megnyitóján Plachi Péter mk. tű. alezredes, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettese köszöntötte a megjelent tűzoltókat, és minden résztvevőnek sikeres versenyzést kívánt. Ezután Mérai Péter tű. őrnagy, tűzoltósági főfelügyelő ismertette a verseny főbb mozzanatait a csapatok vezetőivel, kiemelte, hogy a tűzoltóknak immáron polgári védelmi és iparbiztonsági feladatokat is meg kell majd oldaniuk. Ezt követően vette kezdetét a megmérettetés, melynek első állomása egy elméleti teszt volt. Az irányítói, a beosztotti és a gépjárművezetői állomány is más-más kérdéseket kapott.

Az indulási sorrend alapján a hatvaniak, az egriek, majd a gyöngyösiek hajtották végre a komplex mentési feladatokat.

 

 

A gépjárművezetők egy rutinpályán mutatták be vezetéstechnikai képességeiket egy tűzoltó gépjárműfecskendőn. A rajt ponttól indulva szlalomozni kellett a gépjárművel, majd a végén lévő oszlopot úgy kellet érinteni, hogy a rajta lévő labda ne essen le. Majd szlalomoztak hátra, párhuzamosan és merőlegesen parkoltak, emelkedőre hajtottak és egy Y- fordulást követően már a második feladathoz érkeztek. Itt egy személygépkocsi és egy veszélyes anyagot szállító teherautó összeütközött. A gépjármű alá egy személy beszorult, akit egy különleges emelőpárna segítségével kellett kimenteni. A teherautónál feszítő-vágó segítségével emeltek ki egy sérültet az egységek, majd ezen kívül még veszélyes anyagot is be kellett azonosítani. A harmadik állomásnál egy útakadályt kellett megszüntetni.  A továbbjutást akadályozó faoszlopból két darab öt centiméternyi darabot vágtak le.

A következő feladatnál a feltételezés szerint egy személy kirándulás közben eltévedt. A rendőrséget mobiltelefonon értesítette, majd a készüléke lemerült.  A meghatározott területen az eltűnt személyt kellett megtalálni, amelyet egy doboz helyettesített. A doboz egy következő feladatot rejtett, amely egy árvízi védekezés volt. Homokzsákok segítségével a szivattyúház bejáratát kellett megvédeni a beömlő víztől. Az utolsó állomáson egy többszintes épületben tűz keletkezett, amelyben egy személy bent tartózkodott, illetve a tűz egy propán-bután gázpalackot is veszélyeztetett. A bejáratnál elhelyezett fémtárgyból egy öt centiméternyi darabot kellett levágni motoros roncsvágó segítségével. Az épület emeleti részeire, csak létrán keresztül lehetett feljutni, hiszen a feltételezés szerint a természetes feljárók megsérültek. A sérült személyt hármas hurokkal kellett kimenteni és biztonságos helyre szállítani. A tűzoltók sugarat szereltek, majd pedig két hatvan literes kannát töltöttek tele vízzel.

Az időeredmények és a végrehajtott feladatok szakszerűségének értékelését követően a versenyen az alábbi eredmények születtek:

  1. Egri Hivatásos Tűzoltóparancsnokság
  2. Gyöngyösi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság
  3. Hatvani Hivatásos Tűzoltóparancsnokság

Az egri tűzoltók képviselik majd megyénket az országrészi selejtezőn.

 


További hírek

  Válás, változás és elválás hatása a gyermekre
2019. 05. 19. 09:46 hirhatar.hu
  Honnan merítsünk ötletet egyedi telefontokhoz?
2019. 05. 18. 15:07 hirhatar.hu
  Toplistás termékek a The Body Shop kínálatában
2019. 05. 18. 15:07 hirhatar.hu
  Aljasan tudatos cinizmussal nyilatkozott Kövér hidegen a melegekről
2019. 05. 17. 12:04 hirhatar.hu
  Tiborcz „aktját” is letiltotta a Facebook
2019. 05. 17. 12:04 hirhatar.hu
  Orbán ötmilliárdot tol csendben a látványpékség TEK zsebébe
2019. 05. 17. 09:56 hirhatar.hu
  Kormánykampány sültbolondoknak – légy hazafi, rettegj a migránshordáktól
2019. 05. 16. 18:01 hirhatar.hu
  Ajtót mutatott az RTL a nemzeti radikális (lánykori nevén neonáci) mozgolódás reklámkampányának
2019. 05. 16. 17:30 hirhatar.hu
  Kubatov helyi monstrevállalkozót indít Botkára Szegeden
2019. 05. 16. 17:01 hirhatar.hu
  Milyen jelentése van a karikagyűrűnek és honnan származik?
2019. 05. 16. 15:00 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport