EGRI HÍRHATÁR - Megmérkőztek megyénk tűzoltói

EGRI HÍRHATÁR
   
 2019.02.22.
 Péntek
Ma Gerzson napja van.
Holnap Alfréd napja lesz.
   EUR árfolyam
   317,83 Ft
   CHF árfolyam
   280,02 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 05. 14. 18:13     


Megmérkőztek megyénk tűzoltói
Az egriek diadalmaskodtak!

Május 14-én a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a tűzoltási és műszaki mentés területen dolgozó állomány részére megrendezte a III. Heves Megyei Tűzoltó Szakmai Versenyt.A vetélkedő a mentő tűzvédelemben tevékenykedő állomány elméleti és gyakorlati felkészültségét hivatott szinten tartani, illetve fejleszteni. Az immáron már hagyománnyá vált versenyen az egri, a gyöngyösi és hatvani tűzoltók vettek részt.

A rendezvény megnyitóján Plachi Péter mk. tű. alezredes, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettese köszöntötte a megjelent tűzoltókat, és minden résztvevőnek sikeres versenyzést kívánt. Ezután Mérai Péter tű. őrnagy, tűzoltósági főfelügyelő ismertette a verseny főbb mozzanatait a csapatok vezetőivel, kiemelte, hogy a tűzoltóknak immáron polgári védelmi és iparbiztonsági feladatokat is meg kell majd oldaniuk. Ezt követően vette kezdetét a megmérettetés, melynek első állomása egy elméleti teszt volt. Az irányítói, a beosztotti és a gépjárművezetői állomány is más-más kérdéseket kapott.

Az indulási sorrend alapján a hatvaniak, az egriek, majd a gyöngyösiek hajtották végre a komplex mentési feladatokat.

 

 

A gépjárművezetők egy rutinpályán mutatták be vezetéstechnikai képességeiket egy tűzoltó gépjárműfecskendőn. A rajt ponttól indulva szlalomozni kellett a gépjárművel, majd a végén lévő oszlopot úgy kellet érinteni, hogy a rajta lévő labda ne essen le. Majd szlalomoztak hátra, párhuzamosan és merőlegesen parkoltak, emelkedőre hajtottak és egy Y- fordulást követően már a második feladathoz érkeztek. Itt egy személygépkocsi és egy veszélyes anyagot szállító teherautó összeütközött. A gépjármű alá egy személy beszorult, akit egy különleges emelőpárna segítségével kellett kimenteni. A teherautónál feszítő-vágó segítségével emeltek ki egy sérültet az egységek, majd ezen kívül még veszélyes anyagot is be kellett azonosítani. A harmadik állomásnál egy útakadályt kellett megszüntetni.  A továbbjutást akadályozó faoszlopból két darab öt centiméternyi darabot vágtak le.

A következő feladatnál a feltételezés szerint egy személy kirándulás közben eltévedt. A rendőrséget mobiltelefonon értesítette, majd a készüléke lemerült.  A meghatározott területen az eltűnt személyt kellett megtalálni, amelyet egy doboz helyettesített. A doboz egy következő feladatot rejtett, amely egy árvízi védekezés volt. Homokzsákok segítségével a szivattyúház bejáratát kellett megvédeni a beömlő víztől. Az utolsó állomáson egy többszintes épületben tűz keletkezett, amelyben egy személy bent tartózkodott, illetve a tűz egy propán-bután gázpalackot is veszélyeztetett. A bejáratnál elhelyezett fémtárgyból egy öt centiméternyi darabot kellett levágni motoros roncsvágó segítségével. Az épület emeleti részeire, csak létrán keresztül lehetett feljutni, hiszen a feltételezés szerint a természetes feljárók megsérültek. A sérült személyt hármas hurokkal kellett kimenteni és biztonságos helyre szállítani. A tűzoltók sugarat szereltek, majd pedig két hatvan literes kannát töltöttek tele vízzel.

Az időeredmények és a végrehajtott feladatok szakszerűségének értékelését követően a versenyen az alábbi eredmények születtek:

  1. Egri Hivatásos Tűzoltóparancsnokság
  2. Gyöngyösi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság
  3. Hatvani Hivatásos Tűzoltóparancsnokság

Az egri tűzoltók képviselik majd megyénket az országrészi selejtezőn.

 


További hírek

  A kormány két év alatt 56 milliárdot tapsolt el a sorosozós kampányára
2019. 02. 21. 17:28 hirhatar.hu
  Elszállt a kontroll Mészáros Lőrincnél – az eredeti ár duplájáért épít(het) jégcsarnokot Újpesten
2019. 02. 21. 14:41 hirhatar.hu
  Három évre ítélték a 3. kétharmad egyetlen bíróság elé állított fideszes képviselőjét
2019. 02. 21. 12:48 hirhatar.hu
  Életutak a diktatúrában
2019. 02. 20. 13:00 hirhatar.hu
  Nem csitul a „bulinegyed” szórakozóhelyeinek rasszizmusa
2019. 02. 20. 12:00 hirhatar.hu
  Megbukott Schmidt Mária lapja a gimnazista Nagy Blankával szemben
2019. 02. 20. 09:03 hirhatar.hu
  Hitbuzgó "határontúli lakodalmas popot" tol egymilliárddal a kormány
2019. 02. 19. 16:20 hirhatar.hu
  Lenyúlná az MTA vagyonát a kormány
2019. 02. 19. 16:13 hirhatar.hu
  Meghalt a divatpápa Karl Lagerfeld
2019. 02. 19. 16:13 hirhatar.hu
  Dés László kiakadt a Schmidt Máriának öblögető történész döbbenetes benyalásán
2019. 02. 18. 12:33 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport