. Ma Auguszta napja van.
UV-C alapú légtisztítási módszerek
2021-01-24 21:29:14
UV-C alapú légtisztítási módszerek

UV-C alapú légtisztítási módszerek

A jó teljesítőképesség és az egészség megőrzésének támogatása érdekében ugyanis szükség van elegendő mennyiségű friss levegőre is. A következő cikkben megtudhatja, hogyan alkalmazható az UV-C fény a légtisztítás területén. 

 

Mi van a zárt légterekben?

 

A kisebb lakások vagy nagyobb intézmények légterébe olyan kórokozók is kerülhetnek, amelyek a szervezetünk számára ártalmasak lehetnek. 

 

A légtér sterilitása valóságos mítosznak minősül, s tulajdonképpen ez egyáltalán nem meglepő, tekintve, hogy mennyi minden bekerülhet a lakásba. Gondoljunk csak az utcai szennyezett levegőre vagy az elektronikai cikkek sugárzására. Ezek mindegyike akár fejfájáshoz és levertséghez is vezethet. 

 

A téli időszakban nem mehetünk el a náthás, influenzás megbetegedések mellett sem, amelyek gyakran egy egész közösség egészségét romba dönthetik. Ráadásul a munkahelyről, az iskolából haza is vihetjük, s máris veszélyben a család egészsége is. 

 

Egy modern légtisztítási módszer

 

Az idők során számos különböző módszerrel vettük fel a harcot a kórokozók ellen, ezek közül az egyik az ún. germicidlámpák. Ezen készülékek tulajdonképpen az UV-C fény hatását veszik alapul működésük során. A lámpák közel 254 nm-es sugárzásuknak köszönhetően az olyan légtérben szálló kis mikroorganizmusokkal is elbánnak, mint amilyen a penész vagy a gomba.

 

A készülékkel jelentős mértékben redukálható a baktériumok aránya a légterekben, így tulajdonképpen a kockázatok is mérsékelhetőek. A légtisztításnak vannak szintjei, lakások esetében a kisebb termékek ajánlottak. De a Hollandimpex professzionális légkezelő rendszerei például már nagyobb épületek esetében is bevethetőek. 

 

Egy nem mindennapi légtisztító 

 

Lássunk, hogyan teszik frissebbé a levegőt a germicidtermékek!

 

Az UV4AIR Active50 hatékonyan menedzseli a csírátlanítási folyamatokat, s a készülék leginkább az 50 m²-nél kisebb helyiségekben, terekben alkalmazható. Azt már tudjuk, mennyi veszélyes kórokozó képes a légtérben szállni, és tulajdonképpen ezt a helyzetet tovább rontja a tény, hogy szabad szemmel egyáltalán nem láthatóak.

 

Az említett készülék működési elve nagyon egyszerű. A levegő körforgását a készülékbe szerelt ventilátor szívja be és serkenti. Óránként mintegy 75 m3 levegő áramlik keresztül rajta. Az UV-C fény hatásának kiaknázása akkor lesz igazán hatásos, ha a nap 24 órájában működtetjük a terméket. A sugárzás a kórokozók DNS szerkezetét veszi célba, meggátolva ezzel további szaporodásukat.

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Március 31-ig kell érvényesíteni a felsőoktatási diákigazolványokat; ahhoz, hogy az érintettek kedvezményesen ...
Bővebben >>