. Ma Gedeon napja van.
Újraélesztik
2012-01-21 06:20:59
Újraélesztik

Újraélesztik

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki biztos meghívására az évente megrendezett Közéleti Találkozó díszvendégeként érkezett Egerbe Andrew G. Vajna kormánybiztos, aki a magyar film jelenéről, illetve terveiről tájékoztatta a sajtó képviselőit.

 

 

2007 óta szervez Nyitrai Zsolt miniszterelnöki biztos közéleti találkozókat, melyek célja, hogy a konzervatív gondolkodók, értelmiségiek, évente egyszer, szűk körben találkozva megismerjék egymás véleményét, elképzeléseit. Minden alkalommal egy díszvendége is van a rendezvénynek. Idén Andrew G. Vajna érkezett Egerbe.

 

A híres producer jelenleg kormánybiztosként a magyar filmipar megújítása felett bábáskodik. Mint mondta első feladata a korábbi banki tartozások és gyártók, producerek számláinak rendezése volt. Ezek közül a bankokkal már rendezték az adósságot, illetve szándékaik szerint február végéig a többi tartozás is kiegyenlítésre kerül.

 

 

Az új filmekkel kapcsolatosan Andrew G. Vajna sikeres időszakról beszélt:


Mintegy száz forgatókönyvet kaptunk, amiből eddig negyvenet elbíráltunk. Három film már az idén forgatásra kerül – mondta a szakember.

 

Legfontosabb feladatának a magyar film itthoni megkedveltetését tartja. Mint mondta, a hazai 3 %-os érdeklődés a magyar filmek iránt botrányosan kevés. Ezen mindenképpen javítani kell, újra kell éleszteni az emberek érdeklődését a magyar filmek iránt. További célja a készülő magyar filmek nemzetközi elismertetése és a fesztiválokon való sikeres szerepeltetése.

 

 

 


További híreink
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben
Novák Katalin utódját máris hazugságon kapták
Az államelnök apja csak egy szimpla náci szimpatizáns, szélsőjobboldali és antiszemita vidéki ügyvéd volt, nem a kommunista terror ártatlan áldozata – fogalmazott a Hvg36...
2024-03-02 16:17:20, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
Bővebben >>