. Ma Ervin napja van.
Örökítse meg legizgalmasabb pillanatait akciókamera segítségével!
2021-01-27 20:59:14
Örökítse meg legizgalmasabb pillanatait akciókamera segítségével!

Örökítse meg legizgalmasabb pillanatait akciókamera segítségével!

Mindezzel nem is lőttek távol a valóságtól, hiszen az akciókamera túlnyomórészt 60 x 40 x 20-30 milliméteres mérettel rendelkezik, amelyhez még hozzájön a 50-80 grammos strapabíró tok.

 

Erre minden esetben szükség is van, hiszen nem hiába hallgat az akciókamera megnevezésre, legtöbbször olyan helyzetekben veszik elő, amelyek extrémnek mondhatók. A kamerát általában a bukósisakra szokták felszerelni, de felerősíthető sílécre, szörfdeszkára sőt, még távirányítós autóra vagy drónra is.

 

Milyen akciókamerát válasszon?

 

Azonban vannak elvárások, amelyeknek meg kell felelnie az akciókamerának is, így érdemes körülnéznie a modellek között és kiválasztani az Ön tevékenységéhez legideálisabbat. A kamera méreteit követően a legfontosabb tényező annak felbontása. Az Ultra HD 4K felbontás kifejezetten népszerű, hiszen a Full HD-nél négyszer több részletet tartalmazó a szabvány. 

 

Ezek ugyan jóval drágább felsőkategóriás modellek, amelyekre akkor érdemes beruháznia, ha több alkalommal is szeretné használni, nem csak egy nyaralás erejéig. A 4K-s készülékekre jellemző a 3840 x 2160 pixeles felbontás, amelyek 24/30 képkocka/másodperc sebesség mellett működnek. A képminőséget befolyásolja a szenzorméret, amely az olcsóbb kamerák esetében 1/4 colos, míg a minőségi daraboknál ⅓-½,3 colos lapkákkal van ellátva. A nagyobb szenzorok rosszabb fényviszonyok mellett és éjszaka is sokkal jobban teljesítenek. 

 

Mely tényezőkre érdemes odafigyelnie?

 

A modern akciókamerák esetében a kép és a videó minőségét nem csak a felbontás és a rögzítési sebesség befolyásolja, hanem a tömörítés is. Így általánosságban elmondható, hogy abban az esetben, ha 30 fps-es Full HD mozgóképekről van szó, 15-10 Mbit/s-os bitrátáról beszélhetünk. 60 fps esetében ugye a duplája, míg 4K videóknál 40-50, de akár 100 Mbit/s-osak is lehetnek.

 

Azonban arra minden esetben számítson, ha ezt a felvételt YouTube-ra vagy egyéb közösségi felületre szeretné feltölteni, akkor a minőség romlani fog. Egy magas minőségű 4K tévén azonban jól fog mutatni a felvétel. 

 

Az akciókamerák töltésének tekintetében léteznek a fixen beépített akkus kamerák, de vannak a cserélhető akkus példányok is, amelyeknél nem szükséges az egészet rádugni a töltőre, hanem szükség esetén csak egyszerűen kicserélheti az elhasznált és a friss akkumulátorokat.

 

Legtöbb esetben 700-1200 mAh kapacitással rendelkeznek, amelynek köszönhetően legalább 1 órás, de akár 2-2,5 órás videózási időre is képes. Mikrofonja leggyakrabban beépített mono mikrofon, amellyel hangfelvétel készíthető, de a magasabb árkategóriába tartozó daraboknál mikrofon bemenetet is tartalmazhat a készülék.

Utoljára frissítve: 2021-01-28 16:49:50

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szór...
Bővebben >>