. Ma Auguszta napja van.
Négy nap az erdésszel Szlovákiában
2013-05-22 13:46:20
Négy nap az erdésszel Szlovákiában

Négy nap az erdésszel Szlovákiában

Az EGERERDŐ Zrt. és a szlovák Lesy SR erdőgazdaság, Erdészek a gyermekekért elnevezésű közös projektje a végéhez közeledik. A gyerekek összemérték kreativitásukat, tudásukat és ügyességüket. A sok feladat után már csak a jól megérdemelt kirándulások vannak hátra.

A szlovákiai 4 nap az erdésszel program első napján a rimaszombati parkban vártuk a gyerekeket egy interaktív erdészeti tanösvénnyel. A program megnyitóján Dr. Jung László, az EGERERDŐ Zrt. vezérigazgatója is köszöntötte a verseny nyerteseit és a közel 1500 helyi gyermeket, akik ellátogattak az Egy nap az erdésszel Szlovákiában című rendezvényre.



A város apraja-nagyja kíváncsian figyelte az erdészeti gépeket, a különféle növények és állatok bemutatóját. A rovarok mellett nagy sikert arattak a vadászkutyák is. A rendezvényt még színesebbé tette az EGERERDŐ Zrt. és a lengyel erdőgazdaság bemutatkozása is. Míg a magyar strandon erdei lekvárok kóstolójával és az itthon is népszerű kirakós kockákkal vártuk a gyerekeket, a lengyel kollégák zsíros kenyérrel és játékos feladatokkal készültek.

A nyerteseknek a négy napos kirándulás délután játékkal és ismerkedéssel folytatódott. A gyerekek elkészítették a csapatzászlót és saját himnuszt is írtak.

A szlovákiai program a fekete balogi erdészeti skanzen és Selmecbánya meglátogatásával folytatódik. A pályázatot pedig hasonló rendezvénnyel zárjuk Magyarországon, ahol a szeptember 3-ai Egy nap az erdésszel Magyarországon programunkra sok szeretettel várunk mindenkit.

A kirándulások nyomon követhetők a program honlapján (www.huskforchildren.eu) és facebook-oldalán (www.facebook.com/huskforchildren).

                                                                 

                                     Forrás: EGERERDŐ Zrt.

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Megtorpant az online vásárlás korábbi növekedési üteme - állapította meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósá...
Bővebben >>