. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Megbízható útitárs – a navigációs készülék
2020-06-21 12:29:50
Megbízható útitárs – a navigációs készülék

Megbízható útitárs – a navigációs készülék

Ma már nincs ilyen probléma, mivel nem csak mobiltelefonos applikációk, hanem különböző navigációs készülékek is segíthetik a tájékozódásban. Ennek az eszköznek köszönhetően gyorsan és könnyen odatalálhat akár egy külföldi ismeretlen helyre is kavarodás nélkül.

 

A GPS-t, mint sok más modern eszközt, az amerikai nemzetvédelem fejlesztette ki 1973-ban, amely hálózata 24 darab, a földet 12 óra alatt megkerülő műholdból, valamint 5 földi állomásból épül fel. Így a GPS nem csak egy opcionális útvonalat határoz meg az Ön számára, hanem tudatában van az Ön aktuális helyzetének, tengerszint feletti magasságának és sebességének egyaránt. Sok eszköz még annak a meghatározására is képes, hogy eldöntse, éppen melyik irányba néz.

 

A GPS szakszerű elhelyezése

 

Valós időben képes követni a helyzetét és mozgását. Abban az esetben, ha nem mobiltelefonján szeretné használni a GPS funkciót, hanem autójába betenni a komolyabb készüléket, akkor kifejezetten nagy figyelmet kell fordítania arra, hogy milyen helyzetben van az antenna, mivel ez befolyásolhatja a hatékony működését.

 

Gyári beépítés esetében nem lehet probléma az antenna elhelyezkedésével, azonban a hordozható modelleknél nem véletlenül tervezik úgy a rögzítést, hogy az a szélvédőre kerüljön. Egyrészről onnan jobban is látja a sofőr, másrészről pedig nem zavarja semmi az adatok letöltését. Általában tapadókorongokkal oldják meg azt, hogy stabilan el lehessen helyezni a készüléket anélkül, hogy egy nagyobb kanyarban az ember ölében landolna.

 

Extrák és a biztonság

 

Amennyiben szeretné utazását kényelmesebbé tenni és beszerezni az igényeinek legmegfelelőbb navigációs készüléket, akkor keresse fel a BestMarkt weboldalát, ahol számos eszköz közül válogathat. Biztonságára is kifejezetten nagy figyelmet fordítanak a gyártók. Mivel az eszköz érzékeli a mozgását, így amikor úton van, akkor nem kezelheti a készüléket, nem üthet be újabb úti célt, ami elsőre kicsit bosszantó lehet, de ezáltal a készülék megóvhatja ön és családja, valamint az úton lévő közlekedési partnerei életét egyaránt.

 

A készülék sok esetben hangos, azaz egy kellemes női vagy férfi hang utasításainak követésével juthat el egyik pontból a másikba, így kifejezetten nagy forgalom esetében sem szükséges levennie szemét a közlekedésről.

 

Manapság a készülékek számos extrával vannak ellátva, amelynek köszönhetően nem csak a pontos útvonal meghatározására képes, hanem szórakoztató eszközként is funkcionálhat. Így MP3 lejátszóként, képnézegetőként vagy akár hangoskönyvként is működhetnek.

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseke...
Bővebben >>