. Ma Márk napja van.
Kihagyhatatlan!
2012-02-13 05:23:38
Kihagyhatatlan!

Kihagyhatatlan!

Tíz állomásból álló, országos búcsúturnéra indul az 50. születésnapját ünneplő Omega együttes, aminek első állomása március 9-én éppen Eger lesz.

 

Városunkban csendül hát fel első alkalommal Magyarországon az Omega szimfonikus blokkja, illetve az Omega-rapszódia elnevezésű összeállítás, ami korábban már zajos sikert aratott Németországban.

 

 

 

 

Nem akarjuk búcsúturnénak hívni, mert ezt a kifejezést már annyian lejáratták idehaza, de mégis erről van szó – jelentette ki Trunkos András, a banda menedzsere. Ebben a formában elég volt. Ötven év ebben a műfajban szép kerek szám, kerek a történet – tolmácsolta a legendás zenekar véleményét a szóvivő, aki évtizedek óta szoros munkakapcsolatot és barátságot ápol a zenészekkel.

 

 

A koncert félórás szimfonikus blokkal indul, ebben az erre leginkább alkalmas Omega-dalok átiratai fognak felcsendülni, majd a műsor második részében mutatjuk be az Omega-rapszódiát, ahol már a nagyzenekarhoz csatlakozik a banda is. A búcsúbuli utolsó részében pedig természetesen felhangzanak a legismertebb slágereink is – mutatta be a programot Kóbor János, a banda frontembere. A koncerteken a magyarországi boltokban nem kapható CD lemezeket és terveink szerint egy emlékfüzetet is lehet majd vásárolni – fűzte hozzá Trunkos.

 

Eger után Békéscsaba, Kaposvár, Nyíregyháza, Pécs, Szeged, Szolnok, Szombathely, Tatabánya és Zalaegerszeg következik, majd a tervek szerint szeptember 23-án az Omega 50. születésnapján lesz egy záró koncert Budapesten. Érdekesség, hogy a zenekar éppen napra pontosan 50 éve, 1962. szeptember 23-án alakult meg a Műegyetem kollégiumában.

 

 

Az Omega lemezei egytől egyig rekordpéldányszámban keltek el, valamennyi arany-, illetve többszörös arany- vagy platinalemez lett. A legmagasabb eladott példányszám a Gammapolishoz köthető, de az Élő Omega, a Tízezer lépés is közel az egymillió lakásban található meg.

 

Az Időrabló volt az a lemezünk, amely Nyugat-Európában elérte az első negyedmillió dolláros forgalmat. Ez volt akkor az aranylemez mértéke szerte a világon, ellentétben a hazai százezerrel. Ha az összes lemezünk együttes eladását megsaccolnánk, több tízmillió korong eladásáról beszélhetnénk – mondja Kóbor.

 

Szinte együtt kezdtünk a Rolling Stones-al és a Beatles-el, de náluk már sajnos többen már nem élnek az eredeti tagok közül, míg mi itt vagyunk. Egy fajta jel is ez arra, hogy még utoljára jó kedvet csempésszünk a hétköznapokba. Szeretnénk így a válságos időkben egy kis vidámságot adni, ha más nem, legalább arra a két órára. Foldani a letargiát és rosszkedvet, ami mostanság tapasztalható az egykori legvidámabb barakkban, hiszen annyira nem állunk rosszul, különösen a régió egyéb országaihoz képest – vélekedett az énekes.

 

 

A jókedvet fokozandó Trunkos András itt nevetve hozzáteszi: az első húsz, húsz évesnél fiatalabb lány ingyen jöhet be a koncertre. Komolyan gondolja? Lányok, talán érdemes kipróbálni!

 

 

 

Vannak dolgok, amiket nem szabad kihagyni, pláne nem, ha házhoz jönnek. Személyes véleményem, hogy ha valaki teheti – és a családi kasszát nem viseli meg nagyon az egyébként méltányos 5000 forintos belépő – menjen el és nézze meg utoljára a legendás formációt.

 

Vannak dolgok, amik egyediek és megismételhetetlenek. Az Omega ilyen. Legalább egyszer látni kell őket, hogy könnyes szemmel elmesélhessük unokáinknak, amikor valami buliban 50 év múlva ropják a Petróleumlámpára, hogy mi bizony láttuk, hallottuk élőben az eredetit. Jegyek a Broadway Jegyirodákban vagy online itt kaphatók.

 

Peterdi Gábor

 

 


További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg a...
Bővebben >>