. Ma Csongor napja van.
Isztambuli turné
2012-03-26 07:56:29
Isztambuli turné

Isztambuli turné

Nagy sikerrel adott teltházas koncertet 2012. március 21-én az isztambuli Szüreyya Operaházban az Amadeus Fesztiválon a Hatvanhoz és Heves megyéhez 1995-től szorosan kötődő Corelli Consort. A formáció tagja a Heves Megyei Intézményfenntartó Központ által működtetett Kocsis Albert Zeneiskola két művésztanára is.

 

 

 

 

 

A különleges hangszer-összeállítású kamaraegyüttesnek nem ez volt az első nemzetközi sikere, hiszen a barokk- és a kortárs magyar zene avatott tolmácsolóiként Párizsban, Rómában, Amsterdamban, Rotterdamban, Berlinben, Moszkvában, Szentpéterváron és Japánban is adtak hangversenyeket.

 

Isztambuli programjukat is a fenti két korszak terméséből válogatták, nagy hangsúlyt helyezve arra, hogy a kereszténység bölcsőjének számító Konstantinápoly szellemiségét is őrző 12 milliós metropolisz közönségének Eszterházy Pál, Kurtág György, J. S. Bach, A. Corelli, A. Vivaldi, G. F. Händel és Fekete Gyula művein keresztül a keresztény és magyar zenekultúrát közvetítsék. A 2 órás koncertet a Corelli Consort Händel áriákból válogatott ráadássokkal zárta, a 600 fős közönség hosszan tartó és lelkes tetszésnyilvánítását megköszönve.

 

 

Az együttes legközelebb április 5-én a hatvani Evangélikus Templomban, „Vihar és szenvedély” címmel ad húsvéti hangversenyt, melyben A. Vivaldi Négy évszak című művét is teljes terjedelmében előadják, szeptember 7-én pedig Hollandiában vendégszerepelnek.

 


További híreink
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Romos, penészes cserelakást ajánlott a MÁV a mini-Dubaj helyett
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj miatt mondták fel – írja a Hvg. A 27 bérlőből mindössze 4 fog...
2024-04-04 17:38:50, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Karsai Dániel befejezi ügyvédi tevékenységét és kilép a Budapesti Ügyvédi Kamarából
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal kilép a Budapesti Ügyvédi Kamarából.
2024-04-04 17:38:48, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>