. Ma Miklós napja van.
Eger is Lisztre Ferencre emlékezik
2011-10-18 08:53:58
Eger is Lisztre Ferencre emlékezik

Eger is Lisztre Ferencre emlékezik

 

A World Liszt-day egri programja kapcsán tartott sajtótájékoztatót a Városháza II-es tárgyalójában Szabó Sipos Máté karnagy, Bimbó Zoltán kórusvezető és Császi Csaba az Egri Szimfonikus Zenekar elnöke, valamint Rázsi Botond alpolgármester.

 

A World Liszt Day napján a világ számos pontján szólaltatják meg a Liszt Ferenc egyik legjelentősebb oratóriumát, a Krisztust. Zenészek, kórusok, szólisták gyűlnek össze a mester megünneplésére.

 

Így lesz ez Egerben is. Rázsi Botond alpolgármester a sajtótájékoztatóján elmondta, hogy október 22-én több koncerttel is megemlékezik a város a híres zeneszerző és karmester előtt.

 

Délelőtt 11 órakor Király Csaba Liszt-díjas zongoraművész orgonaátiratában a Bazilikában hangzik majd fel a Krisztus oratórium. Az előadáson fellép a Cantus Agriensis és a Cardinal Mindszenty kórus, illetve Németh Judit Liszt-díjas és Molnár András Kossuth-díjas operaénekes is.

 

 

Az Egri Hírhatár Youtube HD minőséget használ.

A teljes élményhez kattintson lejátszáskor a 360p feliratra és válassza a 720p HD-t.

Érdemes a jobb alsó sarokban lévő nyilakkal teljes képernyőre nagyítani a képet.

 

Ezzel azonban még nem lesz vége a zenei csemegéknek. Az Egri Szimfonikus Zenekar és a Cantus Agriensis Kamarakórus még két, kevésbé ismert Liszt kompozíciót ad elő este 8 órától, szintén a Bazilikában.

 

A hétvégén a Bartakovics Béla Közösségi Ház ad otthont az Éneklő Magyarország Regionális Kórusfesztiválnak, amelyen „összkari” művek szólalnak meg Liszt Ferenc műveiből, míg vasárnap kórusok szolgálnak a Servia templomban, a Bazilikában és a Református templomban is.

További híreink
Magyarország újra az első a világon Covid-halálozásban
Az uniós országok között november 29-én került Magyarország az első helyre a halálozásban a hétnapos mozgóátlag alapján – írja a Telex.
2021-12-01 19:49:31, Hírek, Fókuszban Bővebben
5 milliárd forintnyi PCR-tesztet semmisít meg a kormány
Tavasszal lejárt szavatosságú PCR teszteket semmisítenek meg több milliárd forint értékben – értesült a Jelen.
2021-11-23 18:14:10, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oltási hét kezdődik hétfőn
Hétfőn kezdődik az oltási akcióhét, az oltakozni vágyókat naponta 7 és 19 óra között az ország 101 kórházában és szakrendelőkben is várják - mondta a Miniszterelnökség te...
2021-11-21 19:19:35, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demeter Szilárd a kolozsvári egyetem filozófiaszakán végzett és egy ideig a Kellék nevű erdélyi filozófiai fol...
Bővebben >>