. Ma György napja van.
Eger is Lisztre Ferencre emlékezik
2011-10-18 08:53:58
Eger is Lisztre Ferencre emlékezik

Eger is Lisztre Ferencre emlékezik

 

A World Liszt-day egri programja kapcsán tartott sajtótájékoztatót a Városháza II-es tárgyalójában Szabó Sipos Máté karnagy, Bimbó Zoltán kórusvezető és Császi Csaba az Egri Szimfonikus Zenekar elnöke, valamint Rázsi Botond alpolgármester.

 

A World Liszt Day napján a világ számos pontján szólaltatják meg a Liszt Ferenc egyik legjelentősebb oratóriumát, a Krisztust. Zenészek, kórusok, szólisták gyűlnek össze a mester megünneplésére.

 

Így lesz ez Egerben is. Rázsi Botond alpolgármester a sajtótájékoztatóján elmondta, hogy október 22-én több koncerttel is megemlékezik a város a híres zeneszerző és karmester előtt.

 

Délelőtt 11 órakor Király Csaba Liszt-díjas zongoraművész orgonaátiratában a Bazilikában hangzik majd fel a Krisztus oratórium. Az előadáson fellép a Cantus Agriensis és a Cardinal Mindszenty kórus, illetve Németh Judit Liszt-díjas és Molnár András Kossuth-díjas operaénekes is.

 

 

Az Egri Hírhatár Youtube HD minőséget használ.

A teljes élményhez kattintson lejátszáskor a 360p feliratra és válassza a 720p HD-t.

Érdemes a jobb alsó sarokban lévő nyilakkal teljes képernyőre nagyítani a képet.

 

Ezzel azonban még nem lesz vége a zenei csemegéknek. Az Egri Szimfonikus Zenekar és a Cantus Agriensis Kamarakórus még két, kevésbé ismert Liszt kompozíciót ad elő este 8 órától, szintén a Bazilikában.

 

A hétvégén a Bartakovics Béla Közösségi Ház ad otthont az Éneklő Magyarország Regionális Kórusfesztiválnak, amelyen „összkari” művek szólalnak meg Liszt Ferenc műveiből, míg vasárnap kórusok szolgálnak a Servia templomban, a Bazilikában és a Református templomban is.

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg a...
Bővebben >>