. Ma György napja van.
A ZF-Eger négy góllal nyert.
2013-10-05 20:01:13
A ZF-Eger négy góllal nyert.

A ZF-Eger négy góllal nyert.

Az biztos, hogy a májusi finálé egri ütközetein már jóval az első ráúszás kezdete előtt tömött sorokban várták a rajtot az egri szurkolók, de igaz volt ez a szolnoki drukker kollégákra is. Ezzel szemben az is biztos, hogy huszonhét perccel az idei pontvadászat ZF-Eger – Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP VSC rangadóját megelőzően, alig pár százan lézengtek a Bitskey soraiban.



Ekkor még nem úgy tűnt, hogy itt OB I-es csúcsderbi készülődik, legfeljebb a Digi Sport televíziós csatorna helyszínen tartózkodása lehetett árulkodó, illetve aMagyar Vízilabda Szövetség által felállíttatott fényreklámok jelenléte. A kezdésre azért megközelítőleg ezren csak összeverődtek a létesítményben, de azért előzetesen ennél nagyobb érdeklődésre lehetett számítani.

                   

 

1. negyed (5-3):

Álomszerűen kezdett a bajnok. A jól megszokottKevin Graham féle labdaelhozatal után, ugyanis a házigazda úgy lőtt három gólt első három támadásából, hogy a rivális válaszolni sem tudott (3-0). A remek rajt sokkolóan hatott Kovács István tanítványaira, akik a negyedik percig annak ellenére sem tudtak betalálni, hogy ekkor már nem először játszottak emberelőnyben. Kovács Gábor ötméteresből szerzett góljával aztán megint visszaállt a közte három, ezután viszont egymás után kétszer is betaláltak a vendégek. Még mielőtt komolyabb baj lett volna, Bedő Krisztián, ahogyan a vízbe szállt, már eredményes is tudott lenni. Az utolsó percben pedig hiába jöhetett mindkét fél időkérés utáni emberfórral, többször már nem rezdült a háló.

 

             

2. negyed (8-4):

Rezdült viszont a második felvonás első felében, méghozzá a Szolnoké. Bedő emberfóros húzása épphogy áthaladt a képzeletbeli gólvonalon, ám ez épp elég volt a gólbírónak, hogy felemelje a kezét. Ezt követően, egy érdekes kontrafault váltást láthattunk Vogel játékvezető jóvoltából, aminek eredményeként a kettő egyes megúszásból Bundschuh Erik növelte négyre a differenciát (7-3). Elképesztően játszott a bajnok, talán úgy, ahogyan még a májusi döntőben sem, egy újabb megúszásnak, no meg persze Gór Nagy Miklósprecizitásának hála, ugyanis már ötre ugrott a különbség. A pazar első félidő végébe egyedül Vámos Mártonnak sikerült belerondítania, így a nagyszünetben dupla annyi hazai találatot jegyezhettünk, mint vendéget.

           

3. negyed (11-7):

Térfélcsere után, valamivel hosszabb idő múlva született meg az első egri gól, mint azt az addigi negyedek során megszokhattuk. Gór Nagy Miklós harmadik bombájára ugyanakkor feltétlenül szükség volt, mivel ekkorra már megint „közel”, három találatra zárkózott a Dózsa. Ekkortájt egyébként nem igen akartak dűlőrejutni a felek. Folyamatosan három-négy gól között ingázott a különbség, ezért az Eger az utolsó nyolc perchez érkezve nagyon közel került a győzelemhez.

          

 

4. negyed (13-9):

Az utolsó felvonás első két említésre méltó eseményét Vámos Márton és Török Bélaharmadik hibája jelentette, a kecsegtető lehetőségeket mégsem tudta kihasználni a címvédő. Ekkor még, gyorsan tegyük hozzá. Öt minutummal a végső dudaszó előtt ugyanis Salamon Ferenc kapufás góllal zúzta péppé a Szolnok még megmaradt reményét. Kipontozódás terén mellesleg a mieink sem álltak jól, Bundschuh és Sántavy után Varga II. is ideje korán szállt ki a csatából. A Bitskey-uszoda többsége már az ünneplésre készült, a találkozó végéhez érkezve viszont még mindig nem akartak lassítani a sárga-kék kedvencek, Salamon Ferenc hangorkánt kiváltó lökete legalábbis az addigi legnagyobb különbségnek, a bűvös hatosnak szólhatott. Zúgott is a vastaps rendesen a közönség soraiban, és most még az is belefért, hogy az alföldi alakulat a végén még kettőt faragott a különbségen. Ezzel együtt is fantasztikus sikert ért el a ZF-Eger csapata, amivel továbbra is száz százalékos teljesítménnyel vezeti a bajnokságot.

                   


         

Edzői értékelések: 

    

Gerendás György: – A bajnokság negyedik fordulójában sikerült egy olyan meccset csinálnunk, amit azt hiszem, elég nehéz lesz a későbbiek során űberelni. Éppen ezért egy kicsit azt mondom, elszúrták a fiúk, mert itt a szint. Innen már csak fölfelé kellene menni, vagy legalábbis lefelé már semmiképpen sem. A meccs eleji jó rajtunk valóban meghatározta a találkozó alakulását, emellett pedig az is, hogy bár a Szolnoknak is kialakultak a helyzetei, de mi sokkal jobban kivédekeztük azokat. Az, hogy a támadásainkból jól jöttünk ki, az egy dolog, de borzasztó jól működött a védelmünk.

           

 

Kovács István: – Egyáltalán nem ilyen mérkőzésre számítottunk, nyerni érkeztünk Egerbe. Ahogyan viszont elindult ez a meccs, hogy is van a hasonlat a személy és a gyorsvonattal? Egyszerűen négy perc alatt úgy ellépett mellettünk az Eger, hogy nem is tudtunk erre mit reagálni. Úgy gondolom, hogy ezek után nagyon-nagyon sok helyzetet sikerült kidolgoznunk, amiket egyszerűen nem tudtunk kihasználni. Folyamatosan három-négy gólon mozgott a különbség, még csak nagyon közelebb sem tudtunk férkőzni a hazaiakhoz. Ezért is mondom azt, hogy egy ilyen szintű csapat ellen egy ilyen katasztrofális kezdés sorsdöntőnek bizonyul.

 

                      Forrás: egrivizilabda.hu

                 

Utoljára frissítve: 2013-10-05 20:05:24

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>