. Ma György napja van.
A Megyei Jogú Városok Szövetségének Informatikai Bizottsága ülésezett Egerben
2011-10-21 08:13:56
A Megyei Jogú Városok Szövetségének Informatikai Bizottsága ülésezett Egerben

A Megyei Jogú Városok Szövetségének Informatikai Bizottsága ülésezett Egerben

Szerdán és csütörtökön a Megyei Jogú Városok Szövetségének Informatikai Bizottsága ülésezett a Hotel Egerben. Az hogy a programot városunk rendezhette meg, a Polgármesteri Hivatal Informatikai Csoportjának kiemelkedő munkáját és országos elismertségét is jelzi. Csütörtök délelőtt sajtótájékoztató keretében számolt be Habis László polgármester, Keringer Zsolt MJVSZ IB titkár, Erdei Gyula EGER MJV informatikai vezetője és Dr. Kucsár Zoltán adatvédelmi szakértő a tapasztalatokról.

 

A korábbi szombathelyi tanácskozás után a héten Egerben gyűltek össze az informatikusok, hogy az adatvédelem és adatbiztonság témaköréről egyeztessenek.

 

Keringer Zsolt MJVSZ IB titkár ismertette az ülés fő témaköreit. Mint mondta a januártól életbelépő új informatikai törvény kapcsán érdemes még időben elkezdeni a munkát. A szakember Eger felkészültségét dicsérve elmondta, hogy, városunk a kezdetektől fogva mindig az informatikai közigazgatás elöljárója volt.

 

Habis László polgármester az informatikáról elmondta, hogy addig észre sem vesszük, amíg jól működik egy rendszer, ha viszont baj van, akkor megáll az élet. Kiemelte a tapasztalatcsere és együttműködés fontosságát. Példaként említette, a Kecskeméttel közösen kidolgozott elektronikus adózás óriási előnyeit, ami nem csupán a városvezetés, de a polgárok életét is hamarosan megkönnyíti.

 

Az Egri Hírhatár Youtube HD minőséget használ.

A teljes élményhez kattintson lejátszáskor a 360p feliratra és válassza a 720p HD-t.

Érdemes a jobb alsó sarokban lévő nyilakkal teljes képernyőre nagyítani a képet.

 

Erdei Gyula EGER MJV informatikai vezetője büszkén jelentette ki, hogy a város számítógépes rendszere teljes biztonságban van, sőt eddig a szolgáltatás leállása sem történt meg. Virtuális háttérrel ellátott rendszer, esetleges összeomlása esetén maximum csak az adott napi adatok veszhetnek el, 15 percen belül pedig újra képes dolgozni. A nyomtatástól a telefonálásokig minden visszaellenőrizhető, így akár a köztulajdont képező eszközök jogtalan felhasználása is bizonyítható. Erdei Gyula beszélt arról is, hogy folyamatosan képezik az iroda dolgozóit, igyekeznek őket a mobil kommunikációs eszközök felhasználására szoktatni. Megköszönte munkatársai éjszakai munkáját, hiszen a fejlesztéseket, teszteket általában ilyen időpontban végzik.

 

Dr. Kucsár Zoltán adatvédelmi szakértő szerint, multinacionális vállalatokat megszégyenítő biztonsági rendszerek találhatóak az önkormányzatoknál. Mint mondta, ez a professzionális hozzáállás különösen jól fog jönni a szigorodó adatvédelmi előírások idején. Emlékeztetett, hogy komoly bírságok lesznek majd kiszabhatóak a nem megfelelő adatvédelem okán a 2012. januárjában életbe lépő törvény rendelkezései szerint.

 

A sajtótájékoztató végén nyilvánosságra került, hogy körülbelül egy év múlva indul majd Eger város új honlapja. Nemes Róbert képriportja.

 

Peterdi Gábor

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg a...
Bővebben >>