. Ma Emma napja van.
5 kérdés, amit tegyél fel a tenyésztőnek, mielőtt kiskutyát vásárolsz tőle
2021-02-11 21:10:41
5 kérdés, amit tegyél fel a tenyésztőnek, mielőtt kiskutyát vásárolsz tőle

5 kérdés, amit tegyél fel a tenyésztőnek, mielőtt kiskutyát vásárolsz tőle

Azonban egy kiskutya hosszú ideig családtag lesz, így érdemes nagyon körültekintőnek lenni a vásárlás során. Ezért mielőtt leteszed a voksod egy cuki szőrgombóc mellett, a tenyésztővel való előzetes beszélgetés során mindenképp tedd fel az alábbi kérdéseket.

 

A szülőknek van törzskönyve?

 

Ha már valaki tenyésztésre adja a fejét, akkor az minimum, hogy kizárólag törzskönyves, fajtatiszta, kifogástalan egészségi állapotú állatokat pároztat. Így hát a leendő kiskutyád szülei is minden bizonnyal törzskönyves állatok, amit a tenyésztő kérésre meg is mutat. Ha viszont láthatóan zavarba jön, esetleg különféle kifogásokkal áll elő, akkor lehet, hogy valami nem stimmel a kutyák táján, és egy szaporítóval van dolgod.

 

Milyen oltásokat kapnak a kölykök?

 

Egy lelkiismeretes tenyésztő csak úgy ad el kutyát, hogy azok megkapták a kötelező oltásaikat, valamint féregtelenítve lettek, tehát az új gazdinak nem kell rögtön az állatorvoshoz vinnie. Ugyanígy a szülőket is minden évben be kell oltatnia. Mindemellett a kicsik az elválasztás előtt átesnek egy alapos orvosi vizsgálaton, ahol kiderül, ha van esetleg valamilyen veleszületett betegségük. Minderről pedig a tenyésztő természetesen írásos bizonyítékot is mutat. 

 

Milyen eledelt kapnak a kutyák?

 

A kutyatartás egyik fontos alappillére az állatok megfelelő minőségű etetése. Ez lehet akár BARF (ami nem egyenlő a mindenféle maradékokból kotyvasztott házi koszttal) vagy jó minőségű kutyaeledel is. Ha a tenyésztő például Brit Premiumot vagy más hasonló, ugyancsak prémiumminőségű eledelt kínál az állatoknak, akkor láthatod, hogy a szívén viseli a kutyák jóllétét. Ez viszont a választott kölyöknél már a te feladatod lesz, ezért nézz körül a Kutyakajas.hu Webáruházban!

 

Milyen referenciái vannak?

 

Egy tenyésztőt nem csak addig érdekelnek a kiskutyák, amíg be nem költöznek az új családjukhoz, hanem utána is tartja a kapcsolatot a gazdikkal, és érdeklődik az állatok felől. Ezért minden bizonnyal nem lesz gondja azzal, hogy mutasson neked néhány referenciát a korábbi almokból. Ha ez még mindig nem győzött meg, akkor vedd fel a gazdikkal a kapcsolatot, és érdeklődj, hogy mennyire voltak megelégedve az adott tenyésztővel.

 

Hol tartja az állatokat?

 

Ez szintén egy olyan kérdés, amivel nagyszerűen le lehet buktatni a szaporítókat. Ők ugyanis a legtöbbször nem szívesen reklámozzák, hogy milyen borzalmas körülmények közt tartják a kutyáikat. Ellenben egy igazi tenyésztő szívesen megmutatja a kennelt, és betekintést enged a kutyák mindennapjaiba. Nem csak a kiskutyákat, hanem a szülőket is megnézheted, és a saját szemeddel is meggyőződhetsz róla, hogy rendezett helyen élnek.

Utoljára frissítve: 2021-02-12 20:16:09

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>